Levenslang zorgeloos wonen!

Dankzij het Zorgteam en Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg vzw

“vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg” – met 125 jaar ervaring in ouderenzorg -, en “vzw Zorgteam De Levensboom” slaan de handen in elkaar.
Vanuit een gedeelde visie om ouderen de garantie te geven dat zij levenslang zorgeloos kunnen wonen hebben wij beiden een aanbod uitgewerkt dat een garantie biedt voor iedere ouder wordende mens. Door onze krachten te bundelen (‘Sterk door samenwerk’ is ons gedeeld motto) kunnen wij iedereen die thuis woont perfect ondersteunen. Wanneer het eigen huis een last wordt, bieden wij een naadloze overgang naar een ondersteunde woonomgeving in onze assistentiewoningen waar vertrouwde gezichten verder instaan voor jouw zorg en begeleiding. Wanneer het ook in een assistentiewoning te moeizaam wordt begeleiden wij de overgang naar een woonzorgcentrum, waar je tijdens de eerste weken van jouw verblijf verder kan rekenen op de zorg en begeleiding van de zorgverleners die dit ook bij jouw eigen thuis deden. Zo dragen wij tijdens iedere levensfase zorg voor jou!

Waarom een assistentiewoning?

Je leeft een leven lang veilig in je eigen huis. Maar dan kom je op dat moment waarop je beseft dat je huis, wat altijd jouw veilige haven was, een last wordt. Kinderen zijn het huis uit, de tuin lijkt plots veel te groot en de slaap- en badkamer op de bovenverdieping zou wel naar beneden kunnen verhuizen.
Eenzaamheid loert om de hoek.

Wellicht is het een goed moment om de overstap naar een assistentiewoning te overwegen. In een assistentiewoning kan je autonoom wonen in jouw eigen flat. In de gang en gemeenschappelijke ruimtes kan je leeftijdsgenoten ontmoeten en samen deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden. Net zoals bij jouw thuis ben je vrij om te gaan en staan waar je wil, wanneer je wil. Wil je meer informatie in verband met wonen in een assistentiewoning, neem dan even deze veel gestelde vragen (FAQ) door , of neem vrijblijvend contact op met de woonassistent. De woonassistent is jouw steun en toeverlaat in onze assistentiewoningen.
Steeds telefonisch bereikbaar en regelmatig aanwezig in de assistentiewoning kan je bij hem of haar terecht voor alle vragen rond wonen, zorg- en dienstverlening.

Wonen in jouw eigen omgeving!

Wanneer iemand een verhuis naar een assistentiewoning overweegt spreekt het voor zich dat er eerst in de eigen buurt wordt uitgekeken naar een kwalitatieve woongelegenheid. Samen met Begralim hebben wij op diverse unieke locaties in Limburg een aanbod van erkende assistentiewoningen waar je woont met de vrijheid die je gewoon was in jouw eigen huis maar met de sterke ondersteuning van onze organisaties.

Meer informatie over de
Assistentiewoningen?