Personenalarmsysteem van het ZORGTEAM

Zorgeloos thuis wonen betekent ook de zekerheid hebben dat er hulp nabij is wanneer het eens zou misgaan. In iedere noodsituatie volstaat een druk op de knop om in contact te komen met onze zorgcentrale. Indien nodig worden wij onmiddellijk verwittigd en komt een verpleegkundige van het Zorgteam ter plaatse.
Dit is niet alleen een geruststelling voor de patiënt, maar ook voor familie en mantelzorgers.

Kies voor zekerheid

Wanneer je kiest voor het personenalarmsysteem van Zorgteam De Levensboom dan kies je voor zekerheid. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag staan verpleegkundigen van het Zorgteam voor jou klaar. Stel dat je valt, je kan niet meer recht en je kan net niet bij jouw telefoontoestel of GSM. Met één druk op de knop wordt je in contact gebracht met onze zorgcentrale. De mensen die jouw oproep beantwoorden zijn opgeleid om iedere situatie juist in te schatten. Indien nodig verwittigen zij een verpleegkundige die zo spoedig mogelijk naar jou toekomt. Desgevallend worden ook de hulpdiensten ingeschakeld. Met ons personenalarmsysteem is het dus niet nodig dat jouw familie, buren of vrienden zich beschikbaar houden. Dat doen wij. Klik hier en ontdek met een schema hoe de schakel van de hulpverlening werkt.

Veilige toegangscontrole

Wanneer je in noodgevallen (of bv. bij beperkte mobiliteit) mensen toegang wil geven tot jouw woning of flat, dan kan je gebruik maken van ons sleutelkluisje.
In plaats van ontelbare sleutels van je voordeur te laten bijmaken (waardoor je op den duur niet meer weet wie allemaal een sleutel heeft) zorg je met een sleutelkluis voor een veilige oplossing. Met een sleutelkluis is je sleutel opgeborgen en alleen toegankelijk voor die personen aan wie je toestemming hebt gegeven.  Deze personen kunnen door middel van een code die je gegeven hebt aan Zorgteam De Levensboom je voordeur openen. Dit sleutelkluisje met cijfercode is een veilig systeem om je sleutel beschikbaar te maken voor onze thuiszorgmedewerkers en andere door jou opgegeven personen (familie, buren of vrienden).

CO² & val detectie

Wat indien er zich een situatie voordoet waarbij een zorgbehoevende zelf geen alarm kan slaan?
Ook dit hebben we bij het Zorgteam onder controle.
Wil je echt zeker zijn van veiligheid binnenshuis, dan raden we jou sterk aan om jouw alarmsysteem uit te breiden met een rook- en CO² detector en zelfs een valdetector.

  • Rookdetector: zodra rookontwikkeling is in een ruimte is dan gaat er een alarm (geluidsignaal) af, de detector stuurt vervolgens een signaal naar de alarm- en zorgcentrale waardoor er een verpleegkundige van het zorgteam gealarmeerd wordt.
  • CO²-detector: zodra er een te hoge concentratie koolstofmonoxide wordt waargenomen gaat er een alarm af (geluidsignaal), de detector stuurt vervolgens een signaal naar de alarm- en zorgcentrale waardoor er een verpleegkundige van het zorgteam gealarmeerd wordt.
  • Valdetector: zodra de alarmknop die rond de hals of pols gedragen wordt een beweging registreert die overeenstemt met een plotse valbeweging stuurt de detector een signaal naar de alarm- en zorgcentrale waardoor er een verpleegkundige van het zorgteam gealarmeerd wordt.

Zo zelfstandig mogelijk leven en er nooit alleen voor staan, dat is waar Zorgteam De Levensboom voor staat. Het is een geruststellende gedachte dat je altijd in verbinding staat met de mensen die om je geven en mantelzorgers van een belangrijke verantwoordelijkheid (steeds paraat staan) verlost worden.

Jouw personenalarm reserveren?

Of wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Kies je meteen voor zekerheid, of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van ons personenalarmsysteem?
Vul dan even onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.